Om Kristin Dervor:

Fotograf Kristin Devor, f. 1962, bor i Hemsedal idyllisk til under Skogshorn, nesten 900 moh. Hun er en allsidig fotograf som behersker både de store, vide landskap og de bittesmå detaljene i naturen. Hennes fuglefotogafier krever stor grad av tålmodighet og planlegging for å få til.


Gjennom mange års fotografering lærer man å se, både det store og det lille, Kristin ser svært godt, og legger merke til ting i naturen de færreste vil gjøre. Hun strekker seg langt for å forevige både det store og det små, enten det gjelder å ligge ute i skjul, eller å kravle langs bakken i all slags vær.


Kristin fikk sin fotoopplæring av sin far, fotograf Per Julius Devor, og har fotografert så lenge hun kan huske. De siste fire årene har hun hatt mulighet til å fotografere på heltid. Kamera er alltid med, hvor hun enn ferdes.


Hennes bilder er permanent utstilt på Brunkollen turisthytte i Bærumsmarka og på Gravsetstugu i Hemsedal. Kristin har også hatt flere utstillinger både i Hemsedal og i Oslo. Hennes bilder står ofte på trykk i lokalavisa; Hallingdølen og er til stor glede for mange.


Kristin tar på seg mange typer fotooppdrag, bortsett fra studiofotogafering. Hun har utstyr til det meste.
Det fleste av Kristins bilder er tatt med en Canon 1dx mark II, av objektiver har hun: Canon 100-400mm, Canon 24-70mm, Canon 11-34mm, Canon makro 100mm og en Sigma 150-600mm, pluss en rekke tilleggsutstyr.


Et profesjonelt naturfotografi er som regel resultat av god planlegging, reising, gåing, kravling, klatring og bæring av mye tungt utstyr. Noen ganger kan et motiv også dukke opp tilfeldig. Utstyret er kostbart. Et tilsynelatende «enkelt» fotografi av en fugl kan ha tatt en hel dag å få til. Et fantastisk landskapsfotografi kan være resultat av mange timers reising og tungt arbeid. At fotografier koster litt, har sin forklaring. Til tross for det prøver Kristin å holde prisene på et hyggelig nivå.


Kristin trykker sine bilder hos Hallingdal trykk på Gol. Der er de svært dyktige, hjelpsomme og hyggelige og tar spesielt godt vare på sine kunder. De fleste bildene Kristin selger er trykket på aluminiumsplate med usynlig oppheng. Da slipper man utgifter til ramme/rammemaker og bildet får et rent og fint uttrykk når det henges på veggen. Bildene på plate er også laminert og tåler å henge ute. Bildene kan også bestilles på førsteklasses fotopapir, eventuelt på kapaplate og i noen tilfeller på lerret.


Ta kontakt på e-post: devorfoto.no, eller på telefon 94835389 for et hyggelig tilbud.

Artikler om Kristin:Om Per Julius Dervor (1912 -2012):

Fotograf Per Julius Devor fikk sin fotografutdanning som norsk-jødisk flyktning i Stockholm under krigen hos fotograf Benkowich (Benkow). Han har bl.a. jobbet som flyfotograf hos SAS og hadde sitt eget fotolaboratorium på Adamstuen i Oslo.


Per Julius har alltid hatt stor forkjærlighet for norsk natur og kultur. Foruten flyfotografering, portrettfotografering. Presse- og reportasjefotografering og fotografering av skoleklasser i hele Norge på 40-, 50- og 60-tallet, har hans interesse først og fremst vært naturfotografering. Han har en unik evne til å fange gode motiver i norsk natur og hans evne til utsnitt og komposisjon har fått mye bra omtale.


Per Devor hadde en spesiell tilknytning til Helsinglia i Hemsedal – der han og familien leide en liten støl på 60- og 70-tallet. Mange av bildene fra Hemsedal er hentet derfra og i området omkring.


Fra slutten av 60-tallet var områdene rundt Sognefjorden, og da spesielt Fjærland, et yndet feriemål og fotoeldorado for Per Devor. Mange av hans beste vestlandsmotiver er hentet derfra.


Mange av hans fotografier har vært en godt bevart familiehemmelighet i mange år. Nå fortjener fotografiene å komme fram i lyset til glede for mange. Fotografiene er av svært høy kvalitet og kan leveres i hvilket som helst format. Mange av fotografiene har vært utgitt som postkort og noen av dem er blitt godt kjent som postkortslagere og trykkes ennå opp.


Hans svart-hvitt fotografier fra 40- og 50-tallet er helt unike og skildrer gjerne norsk natur i kombinasjon med mennesker, gamle biler og dyr.

Disse gamle bildene er også av svært god kvalitet og sammen med en del av fargebildene henger de utstilt i stort format på Brunkollen turisthytte i Bærumsmarka. Bildene har hengt på utstilling i Hemsedal kommunehus over en lengre periode og har også vært omtalt i flere aviser, bl.a. Dagbladet og Hallingdølen. I juni 2012 ble bildene stilt ut på Bogstad gård i Oslo.


Bildene er av svært høy kvalitet og kan blåses opp i storformat uten å miste kvaliteten. Fargebildene er tatt med et Crown Grafic storformatskamera fra 1950.


Alle hans bilder er til salgs. Ta kontakt for et pristilbud.Helsinglie 416,

        3560 Hemsedal

+47 948 35 389